Στους 15 οι νεκροί στην Κένυα

Στους 15 οι νεκροί στην Κένυα

 

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την επίθεση ενόπλων σε εμπορικό κέντρο σήμερα στο Ναϊρόμπι και περισσότερα θύματα βρίσκονται μέσα στο κτιριακό συγκρότημα, ανακοίνωσε ο κενυατικός Ερυθρός Σταυρός.

“Μέχρι τώρα έχουμε τουλάχιστον 15 νεκρούς. Οι απώλειες είναι μεγάλες και αυτό αφορά μόνον ό,τι έχουμε απ’ έξω”, δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερς ο γενικός γραμματέας του κενυατικού Ερυθρού Σταυρού Αμπάς Γκουλέντ.

“Μέσα υπάρχουν ακόμη περισσότερα θύματα και οι πυροβολισμοί συνεχίζονται”, πρόσθεσε.

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τρία πτώματα να κείτονται έξω από το εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ και δύο μέσα σ’ αυτό, ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας που επέζησε της επίθεσης των ενόπλων είπε ότι είδε μέσα στο εμπορικό κέντρο τουλάχιστον ένα πτώμα και δεκάδες τραυματίες.

“Οι ένοπλοι επιχείρησαν να με πυροβολήσουν στο κεφάλι, αλλά αστόχησαν. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν χτυπηθεί από σφαίρες. Υπάρχουν πολλά θύματα, αυτό είναι βέβαιο”, δήλωσε αυτός ο αυτόπτης μάρτυρας που ονομάζεται Σουντζάρ Σινγκ.

“Είδα ένα αγοράκι να το παίρνουν με φορείο, πρέπει να ήταν πέντε ή έξι ετών. Έμοιαζε νεκρό, δεν κουνιόταν, δεν έκανε τον παραμικρό θόρυβο”, προσέθεσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ