Εννέα οι νεκροί στην Κένυα

Εννέα οι νεκροί στην Κένυα

   

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από πυροβολισμούς σ’ ένα εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ενώ η αστυνομία και φρουροί της ασφάλειας του εμπορικού κέντρου δήλωσαν πως οι ένοπλοι που έκαναν την επίθεση –18 τον αριθμό, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο– έχουν συλλάβει τουλάχιστον επτά ομήρους.

“Έχουν επτά ομήρους, είναι επιβεβαιωμένο”, δήλωσε ένας αστυνομικός σε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου στον τόπο του επεισοδίου.

Δύο ώρες αφότου άρχισε την επίθεση, ένοπλοι αστυνομικοί “χτενίζουν” το εμπορικό κέντρο κατάστημα με κατάστημα και ακούγονται σποραδικά πυρά.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, η αστυνομία προσπαθεί εξάλλου να διαπιστώσει αν οι 18 κουκουλοφόροι ένοπλοι που άνοιξαν πυρ στο εμπορικό κέντρο Ουεστγκέιτ είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου ή τρομοκράτες.

Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι είδαν ως εννέα πτώματα να κείτονται στο έδαφος, όμως δεν είναι σαφές αν ανήκουν σε πελάτες του εμπορικού κέντρου ή σε ενόπλους.

Η αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Ναχουμάτ, που έχει ένα κατάστημα στο εμπορικό κέντρο, έκανε γνωστό πως οι ένοπλοι έχουν συλλάβει μερικούς ομήρους, αλλά δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ