Η πιο επικίνδυνη περιοχή το Τόκιο

Η πιο επικίνδυνη περιοχή το Τόκιο

Η περιοχή του Τόκιο και της Γιοκοχάμα είναι το πιο επικίνδυνο μέρος του πλανήτη για να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά κάποια εταιρεία σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο κόστος -σε χρήμα και ανθρώπους- από μια πιθανή φυσική καταστροφή, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στη μελέτη αυτή, από την ασφαλιστική εταιρεία Swiss Re, εξετάστηκαν 616 πόλεις σε όλο τον κόσμο με βάση τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και η οικονομία τους από πλημμύρες, καταιγίδες, θαλασσοταραχές, σεισμούς και τσουνάμι.

Η Μανίλα στις Φιλιππίνες και το Δέλτα του Ποταμού των Μαργαριταριών στην Κίνα καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση όσον αφορά τις πιο επικίνδυνες κατοικημένες περιοχές, μετά το Τόκιο.

Το Λος Άντζελες, στην ένατη θέση, είναι η πρώτη μη ασιατική μητρόπολη του καταλόγου των επικίνδυνων περιοχών.

Η ανάλυση της εταιρείας βασίζεται στους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε περιοχή σε συνδυασμό με πληθυσμιακά στοιχεία και κατατάσσει τις πόλεις σύμφωνα με τον αριθμό των ανθρώπων που μπορεί να επηρεαστούν από τις φυσικές καταστροφές.

Η μελέτη αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλει η Swiss Re να καταγράψει τους ασφαλιστικούς κινδύνους από τη δραστηριοποίηση εταιρειών σε μεγάλες μητροπόλεις, οι οποίοι δεν έχουν εξεταστεί επαρκώς λόγω της έλλειψης λεπτομερών πληροφοριών και της κακής ποιότητας των υφιστάμενων δεδομένων.

Στην Ιαπωνία, η οποία βρίσκεται πάνω στο λεγόμενο “Δαχτυλίδι της Φωτιάς”, ένα τόξο ηφαιστείων και υποθαλάσσιων ρηγμάτων στον Ειρηνικό Ωκεανό, καταγράφεται το 20% των ισχυρών σεισμών (άνω των 6 βαθμών) όλου του κόσμου.

Όσον αφορά τον αριθμό των εργάσιμων ημερών που θα μπορούσαν να χαθούν λόγω μιας φυσικής καταστροφής, το Τόκιο παραμένει στην κορυφή του καταλόγου και ακολουθούν οι περιοχές Οσάκα-Κόμπε και Ναγκόγια, επίσης στην Ιαπωνία.

Οι φυσικές και οι προκαλούμενες από τον άνθρωπο καταστροφές στοίχισαν τη ζωή σε 14.000 ανθρώπους το 2012 ενώ το ύψος των ζημιών ανέρχεται στα 186 δισεκατομμύρια δολάρια, είχε ανακοινώσει η Swiss Re σε μια προηγούμενη έρευνά της, τον Μάρτιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ