Θα επανεξετάσουν τα μέτρα ασφαλείας

Θα επανεξετάσουν τα μέτρα ασφαλείας

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επανεξετάσει τις προϋποθέσεις για την ανάθεση έργων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε υπεργολάβους, με αφορμή τη σφαγή στο Νέιβι Γιαρντ της Ουάσινγκτον η οποία διαπράχθηκε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από έναν ιδιώτη που είχε πάρει άδεια να εργάζεται εκεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα θα ενημερωθεί αργότερα σήμερα για την υπόθεση από τους συμβούλους του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ και τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κάμεϊ, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Ο φερόμενος ως δράστης, Άαρον Αλέξις, 34 ετών, είχε άδεια να μπαίνει στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού παρά τις παλαιότερες συλλήψεις του και την απόλυσή του από το σώμα, το 2011, για θέματα απείθειας.

Η Υπηρεσία Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου (OMB), κατόπιν εντολής του Ομπάμα, θα εξετάσει όλα τα θέματα που αφορούν τις διαδικασίες χορήγησης εξουσιοδοτήσεων άδειας προσωπικού στους υπεργολάβους και τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, διευκρίνισε ο Κάρνεϊ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ σκοπεύει να διατάξει την επανεξέταση των μέτρων για τη φυσική ασφάλεια και την πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων, παντού στον κόσμο, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σύμφωνα με το FBI ο Αλέξις χρησιμοποίησε ένα έγκυρο πάσο για να μπει νόμιμα στο κτίριο 197 του Νέιβι Γιαρντ, δεδομένου ότι εργαζόταν ως υπεργολάβος εκεί, είπε η Βάλερι Παρλέιβ, η υποδιευθύντρια του FBI που είναι αρμόδια για την περιοχή της Ουάσινγκτον. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο 34χρονος ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι κατά την είσοδό του, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι είχε στην κατοχή του και ένα ημιαυτόματο AR-15. Το τουφέκι είχε αγοραστεί νομίμως στη Βιρτζίνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ