Έξι νεκροί σε μπαρ στην Κολομβία

Έξι νεκροί σε μπαρ στην Κολομβία

 

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε ένα ασφυκτικά γεμάτο μπαρ στην πρωτεύουσα της Κολομβίας Μπογκοτά, κατά τη διάρκεια αδιευκρίνιστης συμπλοκής που προκλήθηκε από αστυνομικό έλεγχο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Πέντε άλλα άτομα τραυματίστηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν την αυγή στο μπαρ που βρίσκεται σε μία από τις πλέον δημοφιλείς περιοχές, νότια της πρωτεύουσας της Κολομβίας, δήλωσε στα Μέσα Ενημέρωσης ο διοικητής της αστυνομίας της Μπογκοτά, στρατηγός Λουίς Εδουάρδο Μαρτίνεζ.

Η αστυνομία έφτασε στο μπαρ, για να κάνει έλεγχο, μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής και, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, βρήκε μέσα στο κέντρο περίπου 180 ανθρώπους, ενώ η χωρητικότητα του μπαρ περιοριζόταν για μόλις 30 πελάτες.

Ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να κάνει έλεγχο, από άγνωστη αιτία ρίχτηκε στο εσωτερικό ένα είδος αερίου ή δακρυγόνου, προκαλώντας άτακτη φυγή των θαμώνων και το θάνατο έξι ανθρώπων από ασφυξία, εξαιτίας του συνωστισμού. Η προέλευση του αερίου ερευνάται, σύμφωνα με την επίσημη αστυνομία.

Πάντως, η εφημερίδα Ελ Τέμπο, επικαλούμενη μία δικαστική πηγή, ανέφερε ότι το αέριο ρίχτηκε στο μπαρ από τα μέλη της αστυνομίας.

Ο ιδιοκτήτης του μπαρ κατηγόρησε την αστυνομία ότι οι θάνατοι προήλθαν από την υπερβολική χρήση βίας των μελών της.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας στη Μπογκοτά, στρατηγό Μαρτίνεζ, έχει διαταχθεί έρευνα, για να εξακριβωθεί, αν υπήρξε «υπερβολική χρήση» βίας ή κακοποίηση από την αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ