ΦΩΤΟ-Έλληνες έκαναν παρέλαση στη Γερμανία

ΦΩΤΟ-Έλληνες έκαναν παρέλαση στη Γερμανία

Ηπειρώτες, Τρικαλινοί που ζουν στη Γερμανία μαζί με τα παιδιά τους καθώς κι ο σύλλογος αδελφοποίησης “Φίλος” παρέλασαν με ελληνικές παραδοσιακές στολές στη Νυρεμβέργη και κέρδισαν το χειροκρότημα των γερμανών αλλά και δεκάδων επισκεπτών, από ολόκληρο τον κόσμο, που βρέθηκαν στο Altstadtfest.

Την παράσταση όμως έκλεψε η Άγκι η οποία ντυμένη με Μακεδονίτικη παραδοσιακή φορεσιά παρέλασε με καμάρι δίπλα στον Έλληνα σύζυγο της Σωτήρη Ξώγνο, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου αδελφοποίησης “Φίλος”.

Πρόκειται για το πανηγύρι της παλιάς πόλης το οποίο διοργανώνεται εδώ και 43 χρόνια.

Φέτος η διοργάνωση έχει την ευτυχή συγκυρία να γιορτάζει τα 700 χρόνια του Νυρεμβεργέζικου λουκάνικου.

Μάλιστα την Παρασκευή το βράδυ, ο υπερδήμαρχος Νυρεμβέργης Dr. Uli Maly, παρέδωσε στους 65 κρεοπώλες-αλλαντοποιούς της πόλης το δίπλωμα για τα 700 χρόνια αυτού του γεγονότος, το προϊόν αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης.

Οι διοργανωτές εκτός από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα αυτών των 15θήμερων εκδηλώσεων προσπαθούν πάντα να βρουν κάποιες ατραξιόν για να εντυπωσιάσουν τους πολυπληθείς επισκέπτες. Ειδικότερα φέτος που υπήρχαν κρατήσεις για αυτό το πανηγύρι από όλη την Γερμανία αλλά και από τις ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης κάλεσαν συλλόγους αλλοδαπών για την επίσημη παρέλαση, σαν θεμέλιο της κοινωνίας της πόλης και οι συμπατριώτες μας ανταποκριθήκαμε αμέσως.

Παρά τη βροχή 11 άτομα από 3 ελληνικούς συλλόγους, Ηπειρώτες, Τρικαλινοί και ο σύλλογος αδελφοποίησης “Φίλος” πήραμε μέρος στην παρέλαση.

Οι παραβρισκόμενοι χειροκρότησαν πολλές φορές την παρουσία τους και στο τέλος της πορείας ο δήμαρχος και επίτιμο μέλος του συλλόγου Φίλος Horst Förther, από την εξέδρα των επισήμων χαιρέτισε με ιδιαίτερη χαρά τους 3 Ελληνικούς συλλόγους.

 

 

 

Πηγή: thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ