Δίκτυο «στημένων» αγώνων

Δίκτυο «στημένων» αγώνων

Διεθνές δίκτυο «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων, στο οποίο πρωταγωνιστούσε και η ποδοσφαιρική ομάδα Southern Stars Footbal Club, ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε η αστυνομία της Βικτώριας. Η συγκεκριμένη ομάδα αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του πολιτειακού πρωταθλήματος της Βικτώριας, το γνωστό ως Victorian Premier League.

Στην ίδια κατηγορία αγωνίζονται και οι ομογενειακές ομάδες Ελλάς Μελβούρνης, Όκλι, Νέα Ελλάς, Ηρακλής και Παγκύπριος. Ο τελευταίος μάλιστα μοιράζεται το ίδιο γήπεδο με την Southern Stars, που στηρίζεται από την τουρκική κοινότητα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν εννέα παίκτες της ομάδας και ο προπονητής της. Όπως, δε, έγινε γνωστό, οι περισσότεροι από τους παίκτες προέρχονται από τη Βρετανία και έρχονταν να αγωνιστούν στην Αυστραλία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του βορείου ημισφαιρίου, οπότε δεν «έτρεχαν» πρωταθλήματα στη χώρα τους.

Έως στιγμής, η αστυνομία κατόρθωσε να επιβεβαιώσει ότι σε αγώνες, που σχετίζονται με την ομάδα Southern Stars, «παίχτηκαν» περισσότερα από δυο εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.

Η αστυνομία διεξήγαγε τις σχετικές έρευνες και προέβη στις συλλήψεις ύστερα από ενημέρωση που είχε από την Αυστραλιανή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Οι συλληφθέντες, αν καταδικαστούν, απειλούνται με δεκαετή κάθειρξη.

Εκπρόσωπος της ομάδας απέφυγε να κάνει σχόλια, ενώ εκπρόσωποι της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βικτώριας όσο και της Αυστραλίας δηλώνουν ότι έπαθαν σοκ από τις αποκαλύψεις.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ