• Ιράν: Ο ορθολογισμός των ΗΠΑ

  11:05 πμ, Κυριακή 15 Σεπ 2013 11:05 πμ, Κυριακή 15 Σεπ 2013

  Ιράν: Ο ορθολογισμός των ΗΠΑ

  Η συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ για την καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου είναι μια ένδειξη του "ορθολογισμού" των ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλι Λαριτζανί.

  Οι επικεφαλής της αμερικανικής και της ρωσικής διπλωματίας Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησαν χθες από τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ να τους παραδώσει εντός μιας εβδομάδας κατάλογο με τις μυστικές αποθήκες χημικών όπλων που διατηρεί το καθεστώς και να αφήσει τους διεθνείς επιθεωρητές να καταστρέψουν όλα αυτά τα όπλα έως τα μέσα του 2014.

  Η Τεχεράνη είναι ισχυρός σύμμαχος του Μπασάρ αλ Ασαντ και τονίζει ότι οι αντάρτες που πολεμούν το καθεστώς του ευθύνονται για την επίθεση με χημικά αέρια. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δηλώνουν ότι η κυβέρνηση Ασαντ ευθύνεται για την επίθεση.

  Ο Λαριτζανί δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου αργά χθες Σάββατο ότι οποιαδήποτε αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση ως απάντηση στην επίθεση με χημικά αέρια της 21ης Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό θα προκαλούσε μεγαλύτερη σύγκρουση στην περιοχή, θα αντέβαινε στο διεθνές δίκαιο και ότι αυτοί που καταρτίζουν την πολιτική των ΗΠΑ το συνειδητοποίησαν.

  "Ελπίζουμε ότι οι αμερικανοί πολιτικοί έχουν κάποιον ορθολογισμό με αποτέλεσμα να αποφεύγουν ακραίες συμπεριφορές. Τα γεγονότα των τελευταίων μόλις ημερών και οι αποφάσεις που ελήφθησαν δείχνουν αυτόν τον ορθολογισμό", πρόσθεσε ο Λαριτζανί, όπως μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα