Περιοδεία Ομπάμα στη ΝΑ Ασία

Περιοδεία Ομπάμα στη ΝΑ Ασία

Περιοδεία σε τέσσερις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας σκοπεύει να πραγματοποιήσει στις αρχές Οκτωβρίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα θα επισκεφθεί την Ινδονησία, το Μπρουνέι, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες, από τις 6 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Στην Ινδονησία, χώρα όπου πέρασε ένα μέρος της παιδικής ηλικίας του και την οποία έχει ήδη επισκεφθεί δύο φορές, θα συμμετάσχει στη σύνοδο των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού (APEC) και θα έχει συνομιλίες με τον Ινδονήσιο ομόλογό του Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντογιόνο.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ είπε ότι στο Μπρουνέι ο πρόεδρος θα παρακολουθήσει τις εργασίες άλλων δύο συνόδων, αυτή μεταξύ των ΗΠΑ και του Συνδέσμου των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και μια δεύτερη, της Ανατολικής Ασίας (EAS) στην οποία εκτός των χωρών του ASEAN (Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Μπρουνέι, Βιετνάμ, Λάος, Βιρμανία και Καμπότζη) συμμετέχουν επίσης η Αυστραλία, η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Νέα Ζηλανδία και η Ρωσία. Θα έχει επίσης επαφές με τον σουλτάνο του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ.

Στην Μαλαισία ο Αμερικανός πρόεδρος θα εκφωνήσει μια ομιλία σε στελέχη επιχειρήσεων και θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Νατζίμπ Ράζακ ενώ στις Φιλιππίνες, τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπενίνιο Ακίνο.

Ο Ομπάμα συνηθίζει να πραγματοποιεί περιοδείες στην Ασία κάθε φθινόπωρο. Αυτή όμως θα είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφθεί τη Μαλαισία, το Μπρουνέι και τις Φιλιππίνες.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ