Νεκρός στην επίθεση στη Χεράτ

Νεκρός στην επίθεση στη Χεράτ

 

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 18 τραυματίσθηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ομάδα ενόπλων εναντίον του αμερικάνικου προξενείου στη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Η επίθεση, η οποία επιβεβαιώθηκε από τη διεθνή δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF), φαίνεται πάντως πως έχει τεθεί υπό έλεγχο και η ένταση των μαχών έχει μειωθεί, σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου.

Ένας εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου, ο Μοχάμαντ Ραφίκ Σερζάι, δήλωσε πως 4 αστυνομικοί είναι μεταξύ των τραυματιών, ενώ μερικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως οι τραυματίες είναι συνολικά επτά.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας στη Χεράτ είπε στο Ρόιτερς πως “πραγματοποιήθηκε επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο … μετά ρίχτηκαν πυροβολισμοί μέσα στο συγκρότημα του προξενείου”.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Σάγεντ Φαζλουλάχ Ουαχίντι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα πως τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν, καθώς και τέσσερις ένοπλοι.

Τα δίκτυα CNN και BBC μετέδωσαν πως οι Ταλιμπάν ήρθαν σε επαφή μαζί τους για να αναλάβουν την ευθύνη για την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ