Λένε “όχι” στο Gay Pride Parade

Λένε “όχι” στο Gay Pride Parade

Το ακροδεξιό εθνικιστικό κίνημα “Dveri” στη Σερβία τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης της Πορείας Υπερηφάνειας Ομοφυλόφιλων (Gay Pride Parade) στο Βελιγράδι, με βάση το μοντέλο της ρωσικής νομοθεσίας, η οποία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, απαγορεύει οποιαδήποτε προβολή της ιδεολογίας της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους.

 Ο εκπρόσωπος του κινήματος Βλάντα Γκλίσιτς δήλωσε ότι το αίτημα για απαγόρευση της φετινής Παρέλασης Υπερηφάνειας δεν είναι διάκριση και παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά υπεράσπιση των οικογενειακών αξιών.

 Ανήγγειλε ακόμη ότι στις 28 Σεπτεμβρίου, οπότε σχεδιάζεται η διοργάνωση της Πορείας Υπερηφάνειας μέλη του κινήματος “Dveri” θα πραγματοποιήσουν έξω από την έδρα της σερβικής κυβέρνησης διαμαρτυρία για την “αντιοικογενειακή συγκέντρωση”

 Ο κ. Γκλίσιτς είπε ότι η Ρωσία τροποποίησε “το νόμο για την προστασία των παιδιών από πληροφορίες που είναι επιζήμιες για την υγεία και την ανάπτυξή τους” και υποστήριξε ότι “είναι ευρέως γνωστό ότι η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά και προπαγάνδα είναι ολέθρια για την ανάπτυξη των ανηλίκων”.

Η οργανωτική επιτροπή της Πορείας Υπερηφάνειας “Beograd Pride 2013” ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν έχει λάβει από την αστυνομία του Βελιγραδίου απάντηση για τη διεξαγωγή την απαγόρευση της εκδήλωσης, επειδή ακόμη γίνεται αποτίμηση της κατάστασης ασφάλειας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ