Ινδία:Θανατική ποινή στους βιαστές

Ινδία:Θανατική ποινή στους βιαστές

Την επιβολή της θανατικής ποινής εναντίον των τεσσάρων κατηγορουμένων που κρίθηκαν χθες ένοχοι από δικαστήριο του Νέου Δελχί για τον βιασμό και τη δολοφονία της 23χρονης φοιτήτριας τον περασμένο Δεκέμβριο ζήτησε ο δημόσιος κατήγορος Ντάγιαν Κρίσνα.

Το δικαστήριο έκρινε χθες ένοχους τους τέσσερις κατηγορούμενους σε μία υπόθεση που προκάλεσε κατακραυγή στην Ινδία και τον κόσμο. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβησαν στους δρόμους στην Ινδία για να καταγγείλουν τη μεταχείριση των γυναικών στη χώρα, την απάθεια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης απέναντι στα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων.

Έκτοτε, η νομοθεσία κατά των δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων αυστηροποιήθηκε και εισήχθη η θανατική ποινή για τους βιαστές τα θύματα των οποίων έχασαν τη ζωή τους.

Ο δικαστής Γιόγκες Χάνα θα ακούσει τα επιχειρήματα της κατηγορούσας αρχής και της υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Η απόφασή του είναι πιθανόν να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων έχουν δηλώσει ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου, γεγονός που είναι πιθανόν να καθυστερήσει επί χρόνια τον επίλογο αυτής της υπόθεσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ