Εννέα νεκροί από επίθεση ενόπλων

Εννέα νεκροί από επίθεση ενόπλων

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από τις επίθεση ενόπλων χθες τη νύκτα εναντίον μικρού λεωφορείου και δύο άλλων οχημάτων στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη ζώνη του Ματάνι, στα περίχωρα της μεθοριακής μεγαλούπολης Πεσαβάρ, μία περιοχή όπου οι ένοπλες δυνάμεις πολεμούν με τους Ταλιμπάν και ομάδες του δικτύου της Αλ Κάιντα.

«Ένοπλοι που επέβαιναν σε δύο οχήματα άνοιξαν πυρ εναντίον του λεωφορείου και άλλων δύο οχημάτων, καθώς και εναντίον του κόσμου που βγήκε από τα σπίτια του ακούγοντας τους πυροβολισμούς, σκοτώνοντας συνολικά εννέα ανθρώπους», τόνισε ο αξιωματικός της αστυνομίας Αμπίντ Χαν.

Τα θύματα είναι έξι επιβάτες του λεωφορείου και τρεις κάτοικοι της γειτονιάς. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν διευκρινισθεί ακόμη.

Σύμφωνα με το Ισλαμαμπάντ, 40.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους την τελευταία 10ετία από τις επιθέσεις που έχουν πραγματοποιήσει στη χώρα οι Ταλιμπάν και η Αλ Κάιντα.

 

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ