Γαλλία: Προσευχήθηκαν για τη Συρία

Γαλλία: Προσευχήθηκαν για τη Συρία

Πολλοί μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν στο Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού και προσευχήθηκαν για να σταματήσει τη αιματοχυσία στη Συρία, μετά την έκκληση που απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος στους πιστούς όλων των θρησκειών να νηστέψουν και να προσευχηθούν για την ειρήνη.

«Αφού όλες οι θρησκείες ζητούν να υπάρξει ειρήνη στη Συρία και παντού, γιατί δεν συμβαίνει αυτό;», διερωτήθηκε ο ιμάμης Μοχάμεντ Αϊουάζ μιλώντας στους εκατοντάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στο τέμενος. «Ζούμε καταστάσεις οι οποίες ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο όριο. Δεν έχουμε παρά μόνο αυτό το μέσο, την προσευχή, για να σταματήσει το αίμα», πρόσθεσε.

«Προσευχόμαστε, αλλά αισθανόμαστε αδύναμοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, όλα εξαρτώνται από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ», είπε ένας 27χρονος μουσουλμάνος αναλύοντας τις γεωπολιτικές συνθήκες ενώ ένας άλλος πιστός τόνισε ότι είναι ανάγκη να βρεθεί μια πολιτική λύση. «Είναι εύκολο να εξοντωθεί ένας δικτάτορας όμως τι θα γίνουν οι απλοί άνθρωποι;», πρόσθεσε.

Μετά την έκκληση που απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος στους πιστούς όλων των θρησκειών, ο ιμάμης του Μεγάλη Τεμένους του Παρισιού Νταλίλ Μπουμακέρ κάλεσε με τη σειρά του τους μουσουλμάνους της Γαλλίας να προσευχηθούν σήμερα για τη Συρία.

Η Προτεσταντική Ένωση της Γαλλίας από την πλευρά της, σε μήνυμά της προς τον πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Ολάντ, τον προειδοποιεί ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία «όχι μόνο δεν θα επιλύσει την κρίση» αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει ένα νέο κύμα βίας. Αντιθέτως, η Γαλλία θα μπορούσε να βοηθήσει το συριακό λαό φιλοξενώντας πρόσφυγες στο έδαφός της, σημειώνουν στην επιστολή τους ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης Κλοντ Μπατί και ο διάδοχός του, Φρανσουά Κλαβερολί.

Οι προτεστάντες, με 1,7 εκατομμύριο πιστούς, είναι η τρίτη μεγαλύτερη θρησκευτική κοινότητα στη Γαλλία μετά τους καθολικούς και τους μουσουλμάνους.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ