Ο Πικάσο σε λοταρία για την Τύρο

Ο Πικάσο σε λοταρία για την Τύρο 

 

Ένας Πικάσο βγαίνει σε…λοταρία για τη σωτηρία της Τύρου, πόλης του Λιβάνου που έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Ουνέσκο με τα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η πρωτότυπη λοταρία, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται το έργο του κορυφαίου Ισπανού ζωγράφου «Man with Opera Hat», θα πραγματοποιηθεί στο Διαδίκτυο με τον καθένα λαχνό να τιμάται 100 ευρώ. Αυτό είναι και το μότο της: «I Picasso για 100 ευρώ».

Το έργο που βγαίνει στο σφυρί, είναι ένας πίνακας της κυβιστικής περιόδου του ζωγράφου που χρονολογείται στα 1914, «με την αξία του να υπολογίζεται γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ».

Η online λοταρία διοργανώνεται από το Διεθνή Σύνδεσμο για τη Σωτηρία της Τύρου και η κλήρωση που θα αναδείξει το μεγάλο τυχερό, θα πραγματοποιηθεί «στις 18 Δεκεμβρίου 2013 στον Οίκο Σόθμπις, στο Παρίσι, υπό την επίβλεψη δικαστικού κλητήρα και θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο από το Διαδίκτυο».

Για τη λοταρία έχει ανοίξει η ιστοσελίδα www.1picasso100euros.com, στην οποία αναγράφονται οι όροι συμμετοχής (στα αγγλικά, γαλλικά, αραβικά και ρωσικά) και υπάρχει και η ειδική φόρμα την οποία πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι με τα στοιχεία τους (όνομα, επίθετο, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, πόλη, χώρα, κλπ).

Προτείνονται, επίσης, οι τρόποι πληρωμής, μέσω πιστωτικών καρτών.

Σημειώνεται, ωστόσο πως η ενέργεια αυτή «έχει λάβει την έγκριση της αστυνομικής περιφέρειας του Παρισιού, με Νομαρχιακό Διάταγμα στις 2 Απριλίου του 2013» και «έγκριση από το Ίδρυμα Πικάσο».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ