Αυστραλία: Διπλωματική λύση στο θέμα της Συρίας

Αυστραλία: Διπλωματική λύση στο θέμα της Συρίας

Το αδιέξοδο που υπάρχει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σχετικά με το πρόβλημα της Συρίας, θα επιχειρήσει να ξεπεράσει η Αυστραλία, όπως ανέφερε ο πρέσβης της χώρας στον ΟΗΕ, ο οποίος θα είναι ο επόμενος προεδρεύων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Γκάρι Κουίνλαν, δήλωσε ότι ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν θα έχει τακτικές συζητήσεις σχετικά με το συριακό ζήτημα, εν τούτοις θα εργαστεί για να φέρει τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου πιο κοντά σε μια συναινετική λύση εντός του τρέχοντος μηνός.

«Όλοι είναι ανήσυχοι και το αδιέξοδο ανάμεσα στα μόνιμα μελών του Συμβουλίου παραμένει προφανές», είπε ο αυστραλός πρέσβης στον ΟΗΕ. «Η πραγματικότητα είναι ότι πέρα από αυτό το αδιέξοδο, πρέπει να υπάρξει εκ νέου μια ενεργή διπλωματική προσπάθεια» προσέθεσε.

Προς το παρόν τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας συμφώνησαν ομόφωνα κατά τη διάρκεια συνάντησης το πρωί της Τετάρτης ότι μια δεύτερη διπλωματική προσπάθεια στη Γενεύη, σχετικά με την προώθηση της πολιτικής πορείας της Συρίας, είναι επειγόντως απαραίτητη.

Ωστόσο, καθώς η Σύνοδος Κορυφής της G20 ξεκινά στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, ο Κουίνλαν είπε ότι η έμφαση θα μετατοπιστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας στις διπλωματικές προσπάθειες που θα γίνουν στη ρωσική πόλη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ