Ένα θαύμα τον έσωσε από τον κροκόδειλο

Ένα θαύμα τον έσωσε από τον κροκόδειλο

Ένας τουρίστας, ο οποίος έκανε ελεύθερο κάμπινγκ σε ένα απομονωμένο νησί της βόρειας Αυστραλίας, περιέγραψε σήμερα την περιπέτεια που έζησε επί δύο εβδομάδες δίπλα σε έναν κροκόδειλο.

Ο 37χρονος Νεοζηλανδός μετέβη στο νησί Γκάβερνορ, 500 χιλιόμετρα δυτικά του Μπρουμ, αναζητώντας την περιπέτεια.

Με τις προμήθειές του να λιγοστεύουν, ο Ράιαν Μπλερ επιστράτευσε το καγιάκ του για να καλύψει μία απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων προς την ενδοχώρα. Φαίνεται όμως ότι λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο αφού η έλευση ενός κροκόδειλου μήκους έξι μέτρων τον υποχρέωσε να αλλάξει γνώμη.

“Βρισκόταν σε απόσταση τεσσάρων μέτρων από εμένα και σκέφτηκα ‘αυτό ήταν’ “, δήλωσε ο Μπλερ στην εφημερίδα The Sydney Morning Herald. “Φοβήθηκα για την ζωή μου κι άρχισα να προσεύχομαι συνεχώς στον Θεό να με σώσει”.

Τελικά η βοήθεια έφθασε μέσω ενός ντόπιου ψαρά, του Ντιν ΜακΛέοντ, ο οποίος είδε ένα φως στο νησί κι επέστρεψε με την βάρκα του για να δει τι συνέβαινε.

Ο Μπλερ είχε ξεμείνει από πόσιμο νερό, αλλά φοβόταν πολύ να απομακρυνθεί από το νησί μέσω θαλάσσης.

Όπως είπε ο ίδιος στον ψαρά που τον εντόπισε, κάθε φορά που πλησίαζε το μικρό καγιάκ του, που ήταν μόλις 2,5 μέτρα, ο κροκόδειλος αυτός “ο οποίος ζούσε εκεί για πολλά χρονιά κι είναι ένα θηρίο”, τον καταδίωκε. “Ήταν απελπισμένος για νερό όταν τον βρήκα”, δήλωσε ο… σωτήρας του.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ