Άσαντ: «Η Συρία θα αμυνθεί»

Άσαντ: «Η Συρία θα αμυνθεί»

 

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα ότι η Συρία θα αμυνθεί κατά οποιασδήποτε επίθεσης δεχθεί, μετά τις πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προετοιμάζουν μια στρατιωτική δράση κατά της χώρας σε απάντηση για την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα που έγινε την περασμένη εβδομάδα στα περίχωρα της Δαμασκού.

“Οι απειλές για μια άμεση επίθεση κατά της Συρίας αυξάνουν μόνον την προσήλωσή της στις βαθιά ριζωμένες αρχές της και στην ανεξαρτησία της. Η Συρία θα υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση”, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη τις δηλώσεις που έκανε ο Άσαντ σε αντιπροσωπεία πολιτικών από την Υεμένη.

“Η Συρία, με τον λαό της που αντιστέκεται και τον γενναίο στρατό της, είναι αποφασισμένη να εξαλείψει την τρομοκρατία που υποστηρίζεται από το Ισραήλ και από τις δυτικές χώρες προκειμένου να υπηρετηθούν τα σχέδιά τους, τα οποία είναι η διαίρεση της περιοχής, ο κατακερματισμός της και η υποταγή των λαών της”, σημείωσε, εξομοιώνοντας την εξέγερση με την τρομοκρατία.

“Ο λαός είναι ο εγγυητής της νίκης και αυτό είναι που συμβαίνει στην Συρία”, κατέληξε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ