Αφγανιστάν: Πολύνεκρες επιθέσεις

Αφγανιστάν: Πολύνεκρες επιθέσεις

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε διάφορες περιοχές του Αφγανιστάν.  Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα σε στρατιωτική βάση στην οποία βρίσκονται αφγανικές και πολωνικές δυνάμεις στην ανατολική επαρχία Γκάζνι του Αφγανιστάν, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες. Επιπλέον 20 άνθρωποι, μεταξύ αυτών τουλάχιστον εννέα στρατιώτες, σκοτώθηκαν σε διαφορετικές βομβιστικές επιθέσεις σε άλλες περιοχές του Αφγανιστάν.

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στη βάση όπου τραυματίστηκαν τουλάχιστον 34 στρατιώτες, ανακοίνωσαν ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε κοντά σε ένα φορτηγό που ήταν γεμάτο πυρομαχικά.

«Από την έκρηξη καταστράφηκαν τα σημεία ασφαλείας και το πρώτο σημείο ελέγχου, ενώ άλλοι μαχητές, οπλισμένοι με βαρέα και ελαφρά όπλα, κατάφεραν να διεισδύσουν στη βάση και να πυροβολήσουν εναντίον συγκεκριμένων στόχων», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Πυροβολισμοί ακούγονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μετά την επίθεση που ξεκίνησε περίπου στις 4 τα ξημερώματα (02:30 ώρα Ελλάδας), όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Γκάζνι.

Τουλάχιστον τέσσερις πολίτες και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της επαρχίας Μπαζ Μοχάμαντ. Οκτώ παιδιά και δύο γυναίκες είναι μεταξύ των τραυματιών.

Αλλού στο Αφγανιστάν, από δύο επιθέσεις στην επαρχία Χελμάντ έχασαν σήμερα τη ζωή τους τρεις στρατιώτες και 10 Αφγανοί πολίτες, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 20 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και τοπικοί αξιωματούχοι.

Η πρώτη από τις επιθέσεις σημειώθηκε στην πρωτεύουσα της επαρχίας Λάσκαρ Γκα, όπου ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε κοντά σε μια ξένη στρατιωτική αυτοκινητοπομπή, χωρίς όμως να προκαλέσει θύματα μεταξύ των στρατιωτών, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της ISAF.

Στη δεύτερη επίθεση, σε ένα φυλάκιο στην πόλη Ναντ Άλι, ένας βομβιστής αυτοκτονίας που επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο σκότωσε τρεις στρατιώτες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Εξάλλου, χθες Τρίτη στην δυτική επαρχία Φάρα αντάρτες των Ταλιμπάν πυρπόλησαν 40 φορτηγά που τροφοδοτούσαν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και σκότωσαν έξι αφγανούς οδηγούς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη Άμπντουλ Ράχμαν Ζουάνταϊ.

Στην Καμπούλ, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από έναν βομβιστή αυτοκτονίας που είχε στόχο το κτίριο ενός υπουργείο, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας της πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ