Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία

 

Η δίκη του πρώην μέλους του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Μπο Σιλάι, για διαφθορά ολοκληρώθηκε σήμερα και η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί σε χρόνο που δεν προσδιορίσθηκε, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο.

“Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε. Η απόφαση θα ανακοινωθεί”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικαστηρίου που αναρτήθηκε σε “μικρομπλόγκ”.

Κατά την αγόρευσή του την πέμπτη και τελευταία ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας προσήψε στον Μπο Σιλάι “εξαιρετικά σοβαρά” αδικήματα, γεγονός που προαναγγέλλει την επιβολή βαριάς ποινής.

Από την έναρξη της δίκης, την περασμένη Πέμπτη, ο χαρισματικός πολιτικός και ανερχόμενος αστέρας της κινεζικής ηγεσίας, μέχρι να περιέλθει σε δυσμένεια και να κατηγορηθεί για εκτεταμένη διαφθορά, υπερασπίσθηκε μαχητικά τον εαυτό του, καταγγέλλοντας τη μαρτυρία της συζύγου του εναντίον του ως “ασυναρτησίες μίας τρελής”.

Δήλωσε επανειλημμένα ότι δεν είναι ένοχος για καμία από τις κατηγορίες και παραδέχθηκε ότι έλαβε ορισμένες κακές αποφάσεις και ότι ντρόπιασε τη χώρα του με τον τρόπο που διαχειρίσθηκε το θέμα του πρώην αρχηγού της αστυνομίας της κινεζικής μεγαλούπολης Τσονγκτσίνγκ και στενού του συνεργάτη Γουάνγκ Λιζούν.

Ο Γουάνγκ Λιζούν ήταν ο άνθρωπος που κατήγγειλε ότι η σύζυγος του Μπο Σιλάι, Γκου Καϊλάι, δολοφόνησε το Βρετανό επιχειρηματία και στενό φίλο και συνεργάτη του ζεύγους, Νιλ Χέιγουντ, δίνοντας το έναυσμα για το ξετύλιγμα του μεγαλύτερου εδώ και δεκαετίες πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου στην Κίνα.

Προς τέρψιν των εκατομμυρίων Κινέζων που παρακολουθούθησαν τις αποκαλύψεις για την ιδιωτική ζωή του ζεύγους κατά την εξέλιξη της δίκης, ο Μπο δήλωσε, κατά την απολογία του σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο Γουάνγκ Λιζούν ήταν παράφορα ερωτευμένος με την Γκου Καϊλάι και ότι αυτό το απελπισμένο πάθος τού προκαλούσε “σύγχυση και παραζάλη”.

“Ηταν κρυφά ερωτευμένος με τη (σύζυγό μου) Γκου Καϊλάι και αυτό του προκαλούσε σύγχυση και παραζάλη”, δήλωσε, σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης που δημοσιεύονται σε μικρομπλόγκ του δικαστηρίου, ο Μπο Σιλάι, χαρακτηρίζοντας “ψυχόδραμα” τη σχέση του στενού του συνεργάτη με τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με τον Μπο, ο Γουάνγκ Λιζούν είχε εξομολογηθεί ότι μία μέρα χαστούκισε τον εαυτό του οκτώ φορές, λόγω του απελπισμένου και αδιέξοδου πάθους του για την Γκου Καϊλάι, η οποία καταδικάσθηκε πριν από έναν χρόνο σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Νιλ Χέιγουντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ