Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη του Μπο Σιλάι

Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη του Μπο Σιλάι

Η πολυαναμενόμενη δίκη του αμφιλεγόμενου κινέζου πολιτικού, Μπο Σιλάι, ξεκίνησε την Πέμπτη, ανακοινώθηκε από δικαστήριο στην ανατολική Κίνα. Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, εισέρχεται στην τελική ευθεία, η πλέον φορτισμένη πολιτική υπόθεση στην Κίνα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Η παρουσία του 64χρονου Μπο στο δικαστήριο της πόλης Γινάν στην ανατολική Κίνα, ήταν η πρώτη του δημόσια εμφάνιση τους τελευταίες 17 μήνες. Στο δικαστήριο θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της δωροδοκίας, της διαφθοράς και της κατάχρησης εξουσίας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι κατηγορίες αυτές κάνουν σχεδόν βέβαιη την ενοχή και καταδίκη του. Η δίκη του Μπο την οποία παρακολουθούν πέντε μέλη της οικογένειάς του και 19 δημοσιογράφοι, σηματοδοτεί την κορύφωση του μεγαλύτερου πολιτικού σκανδάλου στην Κίνα, από το 1976 και το τέλος της Πολιτιστικής Επανάστασης του Μάο.

Ο Μπο ήταν ένα ταχέως ανερχόμενο αστέρι στους κύκλους της ηγεσίας Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, αλλά η πολιτική ανέλιξη σταμάτησε απότομα πέρυσι μέσα από ένα σκάνδαλο δολοφονίας με τη συμμετοχή της συζύγου του, Γκου Καλάι.

Η Γκου κατηγορήθηκε, και αργότερα καταδικάστηκε για τη δολοφονία τον Νοέμβριο του 2011 του Βρετανού επιχειρηματία Νίλ Χέιγουντ που ήταν επιχειρηματικός εταίρος και φίλος της οικογένειας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ