Πακιστάν: Αιματηρή επίθεση με ρουκέτες

Πακιστάν: Αιματηρή επίθεση με ρουκέτες

 

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίσθηκαν την Παρασκευή, όταν ένοπλοι εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον επιβατικού τρένου που εκτελούσε δρομολόγιο στην ασταθή πακιστανική επαρχία του Βελουχιστάν  στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στον τομέα του Ντοζάν της περιφέρειας του Μπολάν που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την επαρχιακή πρωτεύουσα Κουέτα, όπου σειρά επιθέσεων είχαν στοιχίσει την περασμένη εβδομάδα τη ζωή σε περίπου 60 ανθρώπους.

Οι δράστες, κρυμμένοι στα βουνά, άνοιξαν πυρ εναντίον της αμαξοστοιχίας η οποία εκτελούσε δρομολόγιο ανάμεσα στην Κουέτα και το Ραβαλπίντι, πόλη γειτονική της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ και στη συνέχεια εκτόξευσαν τουλάχιστον τρεις ρουκέτες εναντίον της, δήλωσε ο Ζουμπάιρ Κουρντ, υψηλόβαθμος τοπικός αξιωματούχος.

«Δύο πτώματα και 24 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Κουρντ, εκφράζοντας φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

«Οι δράστες διέφυγαν, διεξάγουμε έρευνες για να τους βρούμε», κατέληξε.

Ουδείς έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.

Το Βελουχιστάν είναι η μεγαλύτερη σε έκταση επαρχία του Πακιστάν και είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους. Βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράν και το Αφγανιστάν και είναι ταυτόχρονα θέατρο μιας τοπικής εξέγερσης, επιθέσεων των Ταλιμπάν και βιαιοτήτων εναντίον της σιιτικής μειονότητας.

Οι εθνικιστές στο Βελουχιστάν κατηγορούν την κεντρική κυβέρνηση ότι εκμεταλλεύεται τον πλούτο της επαρχίας και στερεί από τους ντόπιους το μερίδιο το οποίο δικαιούνται.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ