Θετικές οι επαφές ΗΠΑ-Ρωσίας

Θετικές οι επαφές ΗΠΑ-Ρωσίας

Οι υψηλού επιπέδου συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας κινήθηκαν σε «θετικούς και εποικοδομητικούς» τόνους και δεν επισκιάστηκαν από την υπόθεση του Έντουαρντ Σνόουντεν, του πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που αποκάλυψε το πρόγραμμα παρακολουθήσεων των ΗΠΑ, δήλωσε την Παρασκευή αμερικανός αξιωματούχος.

Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι θα ήταν πολύ νωρίς να προγραμματιστεί μια νέα συνάντηση μεταξύ του αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, και του Ρώσου ομόλογού του, Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία αναβλήθηκε αυτή την εβδομάδα.

«Θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε μια σύνοδο κορυφής με τη Ρωσία, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχει ουσία», δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι διαφωνίες δεν περιορίζονται στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με την απόφαση του Πούτιν να χορηγήσει στον Σνόουντεν άσυλο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και ο υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, πραγματοποίησαν συνάντηση με τους Ρώσους ομόλογούς τους, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σόιγκου, όπου είχαν συζητήσεις σχετικά με θέματα πολιτικής και ασφάλειας.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ