ΥΠΕΞ Ρωσίας: Δεν έχουμε Ψυχρό Πόλεμο

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Δεν έχουμε Ψυχρό Πόλεμο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει “Ψυχρός Πόλεμος” με τις ΗΠΑ, μια έκφραση που είχε χρησιμοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι η υπόθεση του Έντουαρντ Σνόουντεν, του πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που αποκάλυψε το πρόγραμμα παρακολουθήσεων των ΗΠΑ, δεν επιβαρύνει τις σχέσεις των δύο χωρών.

«Είναι σαφές ότι δεν έχουμε Ψυχρό Πόλεμο» μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην αμερικανική πρωτεύουσα μετά τις συνομιλίες που είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι. Πρόσθεσε ότι «η υπόθεση Σνόουντεν δεν επηρεάζει σε γενικές γραμμές τη σχέση».

Ο Λαβρόφ χαρακτήρισε πολύ θετική την ατμόσφαιρα στις συνομιλίες που είχε με τον Κέρι και είπε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να συγκληθεί μια ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία στη Γενεύη το συντομότερο δυνατόν. Προκειμένου να ετοιμάσουν τις συνομιλίες αυτές, θα συναντηθούν ξανά στα τέλη του μήνα.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο υπουργών καθώς και των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών που έγιναν ταυτόχρονα ήταν «παραγωγικές και εποικοδομητικές» και ότι δεν επισκιάστηκαν από την υπόθεση του Σνόουντεν.

 

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα του Ομπάμα στη Μόσχα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ