Επίσκεψη του Κέρι σε Κολομβία-Βραζιλία

Επίσκεψη του Κέρι σε Κολομβία-Βραζιλία  

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, θα κάνει την πρώτη επίσκεψή του, στην Κολομβία και τη Βραζιλία, την επόμενη εβδομάδα ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας για την προώθηση των διμερών σχέσεων, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σε μια σύντομη ανακοίνωσή του, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είπε, ότι ο κ. Κέρι θα μεταβεί στη Μπογκοτά τη Δευτέρα 12 Αυγούστου και στη Μπραζίλια την επόμενη ημέρα για να «επεκτείνει τη συνεργασία και το διάλογο με τους δύο σημαντικούς περιφερειακούς εταίρους».

Η Κολομβία είναι ο κύριος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λατινική Αμερική και ο αποδέκτης μεγάλης στρατιωτικής βοήθειας, για την καταπολέμηση των ανταρτών και της διακίνησης των ναρκωτικών. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ ήταν στην Μπογκοτά στα τέλη Ιουλίου και χαιρέτισε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της μαρξιστικής ανταρτικής ομάδας FARC.

Όσον αφορά στη Βραζιλία, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε στα τέλη Μαΐου, με την πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ για να υποστηρίξει την αύξηση του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ της πρώτης και της έβδομης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας, αφού πλέον έχουν ξεπεραστεί από την Κίνα.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ