Στόχος τρομοκρατών η ολλανδική πρεσβεία στην Υεμένη

Στόχος τρομοκρατών η ολλανδική πρεσβεία στην Υεμένη

Η Ολλανδία παρέτεινε το κλείσιμο της πρεσβείας της στην Σαναά και απέσυρε όλο της το διπλωματικό προσωπικό από την Υεμένη επειδή η διπλωματική της αποστολή αποτελούσε έναν πιθανό στόχο τρομοκρατικής επίθεσης, αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Φρανς Τίμερμανς σε χθεσινή ανακοίνωσή του.

Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε σε πληροφορίες που υπήρχαν από διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών ότι ορισμένες δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας, αποτελούσαν πιθανούς στόχους μιας σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης, πρόσθεσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Η κυβέρνηση της Υεμένης ανακοίνωσε χθες ότι απέτρεψε συνωμοσία της Αλ Κάιντα να καταλάβει δύο μεγάλους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου και την πρωτεύουσα μιας επαρχίας στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν πρόσφατα προειδοποίηση για πιθανές επιθέσεις από μαχητές και έκλεισαν τις διπλωματικές τους εκπροσωπήσεις στην Μέση Ανατολή και την Αφρική. Ορισμένες δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας, έκλεισαν τις πρεσβείες τους στην Υεμένη προσωρινά για λόγους ασφαλείας.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ