Μαζική διαδήλωση στην Τυνησία

Μαζική διαδήλωση στην Τυνησία

Περισσότεροι από 40.000 διαδηλωτές, οπαδοί της αντιπολίτευσης, συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης μπροστά από την Συντακτική Εθνική Συνέλευση της Τυνησίας, στην πρωτεύουσα Τύνιδα, απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, υπό την ηγεσία του ισλαμικού κινήματος Εναχντά, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αξιωματούχος της αστυνομίας που ζήτησε να μη κατονομαστεί.

Το πλήθος συνέχισε να συρρέει στον τόπο της συγκέντρωσης λίγο μετά τις 22:20 τοπική ώρα (21:20 GMT) στο προάστιο Μπάρμπο, της Τύνιδας, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) που βρέθηκε στο σημείο της πολιτικής διαμαρτυρίας. Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Τυνησίας και φώναζαν «ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος» ή «η κυβέρνηση θα πέσει σήμερα».

Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πορτρέτα του βουλευτή της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Μπράχμι, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 25 Ιουλίου καθώς και του στελέχους της αντιπολίτευσης, Τσόκρι Μπελαίντ ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε πριν από έξι μήνες, στις 6 Φεβρουαρίου. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση που πραγματοποίησε η αντιπολίτευση στην πρωτεύουσα της Τυνησίας από τότε που άρχισε η πολιτική κρίση στην χώρα πριν από δύο εβδομάδες.

Η αντιπολίτευση ζητά εκτός από την πτώση της ισλαμικής κυβέρνησης και την διάλυση της μεταβατικής Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης, η οποία απέχει μόλις μερικές εβδομάδες από την ολοκλήρωση του σχεδίου Συντάγματος και του νέου εκλογικού νόμου.

Ο πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης Μουσταφά Μπεν Τζαφάρ, δήλωσε την Τρίτη ότι αναστέλλει τις εργασίες της Συντακτικής Συνέλευσης μέχρις ότου οι διάφορες δυνάμεις καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ