Τολμηρός κωπηλάτης

Τολμηρός κωπηλάτης

Ένας μουσικός από το Τενεσσί έγινε χθες ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε την απόσταση από την Κούβα έως τις Ηνωμένες Πολιτείες, κωπηλατώντας το κανό του σε όρθια στάση, διανύοντας την απόσταση των 177 χιλιομέτρων μέσα σε 28 ώρες.

Ο 35χρονος Μπεν Φρίμπεργκ, έφτασε στο Κέι Ουέστ εξουθενωμένος και με συμπτώματα αφυδάτωσης αλλά «κατά τα άλλα σε καλή κατάσταση».

Πριν αναχωρήσει από την Κούβα ο τολμηρός κωπηλάτης είπε ότι κάνει αυτό το ταξίδι, «για την προώθηση της ειρήνης και της κατανόησης μεταξύ της Κούβας και των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής».

Ο κιθαρίστας και επικεφαλής συγκροτήματος βρισκόταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όρθιος στο 4 μέτρων κανό και καθόταν μόνο για μικρή ανάπαυλα. Το πλήρωμα του σκάφους υποστήριξης που τον συνόδευε περιελάμβανε ένα γιατρό και έναν πλοηγό. Ο Φρίμπεργκ φορούσε ένα σκουφάκι προστασίας από τον ήλιο, λευκό εφαρμοστό μπλουζάκι με μανίκια, ειδικά γάντια και σορτς που έφτανε κάτω από το γόνατο. Ειδικές κάλτσες θωράκισαν τα πόδια του.

Τουλάχιστον δύο Κουβανοί έχουν κάνει το ίδιο ταξίδι με σανίδα του σερφ. Το 1992, ο κουβανικής καταγωγής γιατρός Ερνέστο Μπαράλ ολοκλήρωσε το ταξίδι σε 19 ώρες, έχοντας για πλοηγό τα αστέρια της νύχτας. Αρκετοί κολυμβητές έχουν προσπαθήσει να κάνουν το ίδιο ταξίδι, αλλά μόνο η Σούζαν Μαρόνε από την Αυστραλία ολοκλήρωσε τη διέλευση το 1997, με τη βοήθεια ενός κλωβού προστασίας από τους καρχαρίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ