Καταδικάστηκε ο Μπερλουσκόνι

Καταδικάστηκε ο Μπερλουσκόνι

 

Το ιταλικό ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο με σημερινή του ετυμηγορία επικύρωσε την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση της φυλάκισης τεσσάρων ετών για διαφθορά κατά του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.  Θυμίζουμε ότι το εφετείο του Μιλάνου είχε καταδικάσει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ποινή φυλάκισης για μια υπόθεση φορολογικής απάτης στην αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Mediaset

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο ηγέτης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), καλείται να εκτίσει ένα χρόνο φυλάκιση, πιθανόν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ή να προσφέρει αντίστοιχη κοινωφελή εργασία, καθώς από την ποινή έχουν ήδη παραγραφεί τα τρία έτη φυλάκισης.

 Παράλληλα όμως διέταξε την επανεξέταση από το Εφετείο της απόφασης για πενταετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του ηγέτη της ιταλικής δεξιάς.  Τον Μάιο, το εφετείο είχε επιβάλει πενταετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του Μπερλουσκόνι αλλά χθες ο γενικός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, είχε εισηγηθεί να μειωθεί σε τρία χρόνια.

Αναλυτές θεωρούν ότι η αποψινή απόφαση μειώνει εν μέρει την πίεση που αντιμετώπιζε η κυβέρνηση συνεργασίας υπό του Ενρίκο Λέτα, αλλά τονίζουν ότι δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσε ο Μπερλουσκόνι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ