Προβληματισμός για τα συνεχή σιδηροδρομικά συμβάντα

Προβληματισμός για τα συνεχή σιδηροδρομικά συμβάντα

Στις 19:00 (τοπική ώρα) σημειώθηκε στην Ελβετία το τρίτο κατά σειρά σιδηροδρομικό συμβάν στην Ευρώπη, μέσα σε τρεις εβδομάδες, χωρίς να έχουν σβήσει οι μνήμες από τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στην Ισπανία και στη Γαλλία.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα έχουν αναφερθεί 44 τραυματίες, τέσσερις εκ των οποίων είναι βαριά τραυματισμένοι.Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη Τετάρτη,  μια αμαξοστοιχία στην επαρχία Γαλικία, στο Σαντιάγκο της Κομποστέλα εκτροχιάστηκε και συνετρίβη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 78 επιβάτες και να τραυματιστούν περισσοτεροι από 140. Η Ισπανία κήρυξε τριήμερο πένθος.

Στις 12 Ιουλίου, η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι – Λιμόζ, εκτροχιάστηκε στο  Μπρετινί -σιρ-Ορζ, λίγο έξω από τον σταθμό, με αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. 

Και δεν είναι μόνο η σύγκρουση και ο εκτροχιασμός των τρένων στην Ευρώπη. Στις 11 Ιουλίου, στο Κεμπέκ, του Καναδά, ένα τρένο που μετέφερε πετρέλαιο, εκτροχιάστηκε και 50 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους.

Το γεγονός ότι μέσα σε σχεδόν είκοσι ημέρες έχουν υπάρξει τρία πολύνεκρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα, καθώς και η αποψινή τρένων στην Ελβετία, έχει σχολιαστεί από χιλιάδες χρήστες του twitter, που χρησιμοποιώντας τα hashtag των περιοχών, αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τα τρένα, ενώ αρκετοί από αυτούς τολμούν να γράψουν ότι δεν πρόκειται για σύμπτωση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ