Κύπρος-Πρωτοποριακή επέμβαση

Κύπρος-Πρωτοποριακή επέμβαση

Με επιτυχία στέφθηκε η χειρουργική επέμβαση σε γυναίκα, η οποία υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη με συνέπεια την ολική παράλυση του αριστερού μέρους του προσώπου της. Η πρωτοποριακή για τα δεδομένα της Κύπρου επέμβαση έγινε στο Αμερικανικό Ιατρικό Κέντρο της Λευκωσίας από ομάδα ιατρών, της οποίας ήταν επικεφαλής ο δρ. Γεώργιος Ψαράς.

 Η ασθενής δεν μπορούσε να κινήσει οποιοδήποτε μέρος της αριστερής πλευράς του προσώπου της μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης η ομάδα των γιατρών πήρε μέρος του μυός του δεξιού μηρού της ασθενούς και το μεταμόσχευσε στο πρόσωπο της.

Στο πρώτο στάδιο, ο μυς αφαιρέθηκε από το πόδι και μετέπειτα προσαρμόστηκε στο πρόσωπο. Η αρτηρία, η φλέβα και τα νεύρα ενώθηκαν με αυτά του προσώπου της ασθενούς με τη βοήθεια μικροσκοπίου.

Η όλη επέμβαση διήρκησε 10 ώρες. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται ότι η κίνηση στο πρόσωπο της γυναίκας θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα. Σημειώνεται ότι σε πολύ λίγα Ιατρικά Κέντρα, ανά τον κόσμο, μπορούν να διεκπεραιωθούν αυτού του είδους οι επεμβάσεις.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ