Το «βασιλικό μωρό» είναι ο μελλοντικός βασιλιάς του Καναδά

Το «βασιλικό μωρό» είναι ο μελλοντικός βασιλιάς του Καναδά

Με μπλε χρώμα θα φωτιστεί ο πύργος του Τορόντο και οι καταρράκτες του Νιαγάρα προς τιμήν του βασιλικού μωρού. Το «βασιλικό μωρό»  είναι ο «μελλοντικός βασιλιάς του Καναδά», δήλωσε ο Καναδός Πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ.

Τα δύο σύμβολα της σύνδεσης του Καναδά με το βρετανικό στέμμα, οι περίφημοι καταρράκτες του Νιαγάρα και ο 553 μέτρων πύργος του Τορόντο, θα φωτιστούν τη Δευτέρα το βράδυ με μπλε χρώμα προς τιμήν του νεογέννητου, που έφερε στον κόσμο η δούκισσα του Κέιμπρτζ, Κέιτ.

Ο πύργος που δεσπόζει στην καναδική οικονομική πρωτεύουσα θα φωτιστεί με μπλε «μόνο για απόψε», όπως είπε ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι καταρράκτες του Νιαγάρα θα φωτιστούν επίσης με αυτό το χρώμα.

Το «βασιλικό μωρό» τρίτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, είναι ο «μελλοντικός βασιλιάς του Καναδά», δήλωσε ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ που ευχήθηκε «υγεία και ευτυχία στους νέους γονείς».

Στον Καναδά που είναι μέλος της Κοινοπολιτείας, και έχει ως επικεφαλής του κράτους την Ελισάβετ, η είδηση της γέννησης, προκάλεσε συναισθήματα χαράς, με εξαίρεση το Κεμπέκ, τη γαλλόφωνη επαρχία που προσπάθησε κατά το παρελθόν δύο φορές να κερδίσει την ανεξαρτησία της.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ