Βενεζουέλα-Σκότωσαν 8 άτομα σε πάρτι αποφοίτησης

Βενεζουέλα-Σκότωσαν 8 άτομα σε πάρτι αποφοίτησης

Ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα σπίτι στην πολιτεία Μπολιβάρ της Βενεζουέλας, όπου γινόταν πάρτι αποφοίτησης από το κολέγιο και σκότωσαν οκτώ ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων έξι εφήβων, ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές την Κυριακή. Σε ανακοίνωση του το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, διευκρίνισε ότι άγνωστος αριθμός ένοπλων, άνοιξαν πυρ κατά όσων συμμετείχαν στη γιορτή αποφοίτησης, στην Καικάρα ντελ Ορινόκο, μια πόλη στη νότια όχθη του ποταμού Ορινόκο.

«Τους ξυλοκόπησαν μέσα στο σπίτι και στη συνέχεια τους εκτέλεσαν χωρίς έλεος … δεν άφησαν κανέναν ζωντανό», είπε σε μια τοπική εφημερίδα ο επικεφαλής της κοινότητας, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. Σε μια άλλη περίπτωση σε πάρτι γενεθλίων στην πόλη Βάλε ντε λα Πασκουά στην πολιτεία Κουαρίκο της κεντρικής Βενεζουέλας, δολοφονήθηκαν τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα από κουκουλοφόρους.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής έχει από τα χειρότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στον κόσμο, αλλά ακόμη και για τα δεδομένα της Βενεζουέλας, είναι εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις ομαδικών δολοφονιών και τόσο μεγάλου αριθμού θυμάτων σε μια και μόνο περίπτωση. Η κυβέρνηση του προέδρου Νίκολα Μαδούρο βρίσκεται υπό πίεση να αποδείξει ότι μπορεί να μειώσει την εγκληματικότητα που είναι η μεγαλύτερη κοινωνική ανησυχία για τη Βενεζουέλα.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ