Μπαράζ επιθέσεων στην Αίγυπτο

Μπαράζ επιθέσεων στην Αίγυπτο

Μια ρουκέτα χτύπησε κατά λάθος ένα σπίτι στην πόλη Ελ-Αρίς, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, περίπου 40 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας σκοτώνοντας τους πολίτες, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο νοσοκομειακές πηγές.

Μια άλλη ρουκέτα έπληξε στρατόπεδο, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς να αναφερθούν θύματα. Στόχος επίθεσης έγιναν επίσης δύο αστυνομικά τμήματα, στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, όπου και εκεί δεν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες.

Προηγουμένως, άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ σε σημείο ελέγχου του στρατού στην Ελ-Αρίς, τραυματίζοντας έναν στρατιώτη.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, δέκα τζιχαντιστές σκοτώθηκαν κατά τα διάρκεια επιχειρήσεων των δυνάμεων ασφαλείας, ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Μένα.

Η αυξημένη ένταση στην περιοχή του της χερσονήσου του Σινά, με σχεδόν καθημερινές δολοφονίες στρατιωτών και αστυνομικών, έρχεται στον απόηχο της ανατροπής του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι που έγινε στις 3 Ιουλίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ