«Σπάει» το εθιμοτυπικό η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών

«Σπάει» το εθιμοτυπικό η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, δεν θα τιμήσει το έθιμο και δεν θα είναι παρούσα στον επικείμενο τοκετό της πριγκίπισσας Κέιτ, διότι κατά την άποψή της δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται η παράδοση που επιβάλει την παρουσία υπουργών κατά τη γέννηση των μελών της βασιλικής οικογένειας.

Για αιώνες, ήταν υποχρεωτικό να παραβρίσκεται ένας υπουργός στους τοκετούς των βασιλισσών και πριγκιπισσών, ώστε στο μέλλον να μην δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον απατεώνα να διεκδικεί την ανάρρησή του στο θρόνο.

“Μέχρι και πρόσφατα, ήταν επιβεβλημένο να παρίστανται οι υπουργοί Εσωτερικών στους τοκετούς. Νομίζω ότι αυτό έγινε όταν γεννήθηκε η Μεγαλειότητά της”, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, το 1926, είπε ο βουλευτής Μάικλ Έλις, που είναι μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώπιον της οποίας έκανε τις δηλώσεις της η Μέι.

Στις 21 Απριλίου 1926 η Ελισάβετ ήρθε στον κόσμο παρουσία του τότε υπουργού Εσωτερικών Ουίλιαμ Τζόινσον-Χικς.

“Σκοπεύετε να πάτε στην πτέρυγα Λίντο στο εγγύς μέλλον, όπως συνηθίζεται;” ρώτησε ο βουλευτής την Τερέζα Μέι, αναφερόμενος στην πτέρυγα όπου πρόκειται να γεννήσει η Κέιτ. Μολονότι έσπευσε να προσθέσει ότι “κάνει ζαβολιές”, εννοώντας ότι προσπαθεί να αποσπάσει πληροφορίες για το πότε θα γίνει ο τοκετός, η υπουργός απάντησε σοβαρά: “Δεν απαιτείται πλέον ο υπουργός Εσωτερικών να παραβρίσκεται στις βασιλικές γεννήσεις, όμως υποψιάζομαι ότι εσείς, κ. Έλις, έχετε περισσότερες πληροφορίες από εμένα για το θέμα!”

Η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ αναμένεται από μέρα σε μέρα να γεννήσει το πρώτο παιδί της στο νοσοκομείο Σεντ Μέρι του Λονδίνου. Το παιδί, που θα είναι τρίτο στη σειρά διαδοχής για το θρόνο μετά τον παππού του, τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πατέρα του, πρόκειται να γεννηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως άφησε να εννοηθεί η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, η σύζυγος του Καρόλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ