Ομπάμα: Να σεβαστούμε την ετυμηγορία

Ομπάμα: Να σεβαστούμε την ετυμηγορία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι «οι ένορκοι αποφάνθηκαν» στη δίκη του Τζορτζ Ζίμερμαν, ο οποίος απαλλάχθηκε από την κατηγορία της δολοφονίας ενός άοπλου αφροαμερικανού εφήβου, του Τρέιβον Μάρτιν.

Ο Ομπάμα ζήτησε από τον αμερικανικό λαό να αναζητήσει τρόπους αποφυγής άλλων τέτοιων θανάτων εξαιτίας της ένοπλης βίας.

Έκανε έκκληση για ψυχραιμία, χαρακτηρίζοντας τον θάνατο του Μάρτιν τραγωδία.

«Είμαστε ένα ευνομούμενο κράτος και οι ένορκοι αποφάνθηκαν. Ζητώ τώρα από τον κάθε Αμερικανό να σεβαστεί την έκκληση για ψύχραιμη σκέψη από δύο γονείς που έχασαν τον νεαρό γιο τους», είπε ο Ομπάμα.

«Ο θάνατος του Τρέιβον Μάρτιν ήταν μια τραγωδία. Όχι μόνο για την οικογένειά του ή για την όποια κοινότητα, αλλά για την Αμερική», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος λίγο μετά τη δολοφονία του Μάρτιν τον περασμένο χρόνο είχε πει ότι αν ο ίδιος είχε γιο «θα έμοιαζε στον Τρέιβον».

Ο πρόεδρος αναγνώρισε σε ανακοίνωσή του ότι η υπόθεση «προκάλεσε έντονα πάθη», αλλά έκανε έκκληση για ψυχραιμία μετά την ετυμηγορία.

«Πρέπει να αναρωτηθούμε, ως άτομα και ως κοινωνία, πώς μπορούμε να προλάβουμε στο μέλλον τραγωδίες σαν αυτή. Ως πολίτες, αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι. Αυτός είναι ο τρόπος να τιμήσουμε τον Τρέιβον Μάρτιν», τόνισε.

Ο Τζορτζ Ζίμερμαν κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό από όπλο, τον Φεβρουάριο του 2012, του άοπλου Αφροαμερικανού 17χρονου, Τρέιβον Μάρτιν, στο Σάνφορντ της πολιτείας της Φλόριντα.

Εάν κρινόταν ένοχος, ο 29χρονος Ζίμερμαν, πρώην μέλος μιας ομάδας εθελοντών ασφαλείας του Σάνφορντ, ο οποίος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα όταν πυροβόλησε τον Μάρτιν, κινδύνευε με ποινή ισόβιας κάθειρξης ή άνω των 30 ετών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ