Η Μέρκελ ζητά την απελευθέρωση του Μόρσι

Η Μέρκελ ζητά την απελευθέρωση του Μόρσι

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έκανε σήμερα έκκληση για την απελευθέρωση του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος συνελήφθη στις 3 Ιουλίου μετά την ανατροπή του από τον στρατό.

Μιλώντας στον δημόσιο ραδιοσταθμό ARD, η Μέρκελ είπε ότι συμφώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε “ότι ο Μόρσι πρέπει να απελευθερωθεί” και έκανε έκκληση για “μία πολιτική διαδικασία που θα περιλαμβάνει όλες τις ομάδες του αιγυπτιακού πληθυσμού”.

“Πρέπει να γίνουν τα πάντα για την εξεύρεση κοινής κατεύθυνσης” στην Αίγυπτο, είπε η Μέρκελ.

Ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου ανετράπη με στρατιωτικό πραξικόπημα στις 3 Ιουλίου ύστερα από τις διαδηλώσεις εκατομμυρίων Αιγυπτίων που ζητούσαν την απομάκρυνσή του από την εξουσία.

Έκτοτε, το κίνημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του Μόρσι ηγείται διαδηλώσεων κατά της ανατροπής του καλώντας τον λαό σε “εξέγερση” και κατηγορεί τα στρατεύματα και την αστυνομία για “σφαγή” των υποστηρικτών της Αδελφότητας στη διάρκεια της πρωινής προσευχής της Δευτέρας όταν σκοτώθηκαν 51 άνθρωποι.

Την Παρασκευή ο Βεστερβέλε ζήτησε την απελευθέρωση του Μόρσι και απαίτησε την άμεση πρόσβαση στον ανατραπέντα πρόεδρο από “έναν ουδέτερο θεσμό”. Την απελευθέρωση του Μόρσι ζήτησαν και οι ΗΠΑ που καταδίκασαν εκ νέου το κύμα αυθαίρετων συλλήψεων μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ