Ισπανός υπουργός: Η ύφεση έχει παρέλθει

Ισπανός υπουργός: Η ύφεση έχει παρέλθει

Η οικονομία της Ισπανίας θα σημειώσει ανάπτυξη κατά το δεύτερο μισό του έτους, όμως η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να μειώσει το έλλειμμά της προκειμένου να συντηρήσει την ανάκαμψη, υποστήριξε σήμερα σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών Λουΐς Nτε Γκίνδος, για τον οποίον εάν η χώρα δεν είχε ζητήσει βοήθεια για τον τραπεζικό της τομέα κινδύνευε να χρειασθεί «διάσωση».

«Η ύφεση έχει παρέλθει. Το ζήτημα τώρα είναι πόσο ισχυρή πρόκειται να αποδειχθεί η ανάκαμψη» τόνισε ο Nντε Γκίνδος στη συνέντευξη του στην El Pais.

«Η ανάκαμψη είναι ένα μικρό άνθος μέσα στο θερμοκήπιο που πρέπει να το φροντίζουμε… Φτάνεις σε αυτό με οικονομικές μεταρρυθμίσεις, με τη βελτίωση των πιστώσεων εντός της ισπανικής οικονομίας και με τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος ακολουθώντας τους σωστούς ρυθμούς», πρόσθεσε.

Η ισπανική οικονομία εισήλθε σε ύφεση στα τέλη του 2011, και μετά μία συρρίκνωση 0,5% κατά το πρώτο τέταρτο του 2013, η κυβέρνηση αναμένει μία ανάπτυξη για το επόμενο τέταρτο, γύρω στο 0%. Το ΔΝΤ επεσήμανε τον περασμένο μήνα πως κι αυτό αναμένει μία επιστροφή της Ισπανίας σε αναπτυξιακή τροχιά, προειδοποιώντας συνάμα πως η χώρα χρειάζεται ακόμη να προστατεύσει τον ευάλωτο τραπεζικό της τομέα και να κάνει περισσότερα για τα εκατ. των ανέργων της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ