£10.982 την ημέρα κοστίζει ο Ασάνζ

£10.982 την ημέρα κοστίζει ο Ασάνζ

Σύμφωνα με μια νέα επιστολή από την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δαπανά κατά μέσο όρο £ 10.982 ανά ημέρα για να περικυκλώνει την πρεσβεία του Εκουαδόρ όπου έχει καταφύγει ο Τζούλιαν Ασάνζ για τις τελευταίες 386 ημέρες.

Το έγγραφο αναφέρει ότι συνολικά έχουν δαπανηθεί £ 3.800.000 από τον Ιούνιο του 2012 έως και τον Μάιο του 2013, με £ 700.000 από αυτά να αντιπροσωπεύουν αυξημένη υπερωριακή απασχόληση.

Το Met απορρίπτει ανησυχίες ότι οι πολίτες του Λονδίνου θα πρέπει να πληρώσουν ένα τέτοιο ποσό για την παρακολούθηση μόνο ενός ανθρώπου.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία  αναφέρει ότι το ποσό  «είναι κατά κύριο λόγο διπλωματικό θέμα και ως εκ τούτου το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας οδηγεί κυβερνητικές προσπάθειες για την επίλυση του θέματος. Οι βουλευτές συμμετέχουν ενεργά σε συζητήσεις πάνω σε αυτό και θα συνεχίσουμε να επανεξετάζουμε τακτικά την προσέγγισή μας. “

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, επίσης, μίλησε σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή την Τρίτη, ασκώντας κριτική σε αυτό το υψηλό κόστος.

«Είναι απολύτως γελοίο το γεγονός ότι τα χρήματα πρέπει να δαπανηθούν για αυτήν την αστυνόμευση», είπε. «Πάνε εντελώς χαμένα». 

 

Δείτε την επιστολή της Αστυνομίας.

Πηγή: arstechnica.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ