Υεμένη: Σκότωσαν αξιωματικό του στρατού

Υεμένη: Σκότωσαν αξιωματικό του στρατού

Ανώτερος αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων της Υεμένης σκοτώθηκε στο ανατολικό τμήμα της χώρας του καθώς έφευγε από το σπίτι του για να μεταβεί από την εργασία του, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Πάνω από 70 στρατιωτικοί και αστυνομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους στη νότια και στην ανατολική Υεμένη από το 2011, όπου ισλαμιστές αντάρτες είχαν εκμεταλλευθεί το κενό εξουσίας και το πολιτικό χάος που είχε ενσκήψει κατά την διάρκεια της μαζικής λαϊκής εξέγερσης η οποία εντέλει ανάγκασε τον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ να παραιτηθεί.

Ο ιστότοπος www.26sep.net επικαλέστηκε μια πηγή του στρατού σύμφωνα με την οποία ένοπλοι, που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο, είχαν στήσει ενέδρα στον συνταγματάρχη Άχμεντ Μοχάμεντ αλ Σουχάιλι, διοικητή ενός στρατοπέδου στην επαρχία Χαντραμούτ και επικεφαλής ενός τάγματος πυροβολικού που υπάγεται στην 37η μηχανοκίνητη ταξιαρχία, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το σπίτι του.

Ο Σουχάιλι αντάλλαξε πυρά με τους δράστες και τραυμάτισε τον ένα, σύμφωνα με τον ιστότοπο, που δεν έδωσε καμιά πληροφορία για το ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες.

Πέραν της δράσης της Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου στην Υεμένη, συνεχίζεται επίσης η δράση των ένοπλων αυτονομιστών στο νότο και μια εξέγερση σιιτών στο βορρά που έχουν εμπλακεί σε διάφορες συρράξεις με το στρατό από το 2004.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ