Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του Μαντέλα

Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του Μαντέλα

Η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα «βελτιώθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας» αλλά παραμένει κρίσιμη, ανακοίνωσε σήμερα η νοτιοαφρικάνικη προεδρία.

«Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, αλλά έχει σταθεροποιηθεί», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της προεδρίας της Νότιας Αφρικής.

«Ακύρωσα την επίσκεψή μου στην Μοζαμβίκη σήμερα (Πέμπτη) για να μπορέσω να τον δω και να συναντηθώ με τους ιατρούς (του). Είναι πολύ καλύτερα σήμερα από όσο ήταν όταν τον είδα χθες βράδυ. Η ομάδα των θεραπόντων ιατρών συνεχίζει να κάνει μια εξαίρετη δουλειά», ανέφερε ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η χθεσινοβραδινή επίσκεψη του Ζούμα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Μαντέλα, ο 94χρονος ήρωας του αγώνα εναντίον του ρατσιστικού καθεστώτος του απαρτχάιντ που είχε τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ ειρήνης το 1993, ήταν η δεύτερη που έκανε μέσα σε 24 ώρες.

«Οφείλουμε να προσευχηθούμε για την υγεία του Τάτα (σ.σ. πατέρα) και να του ευχηθούμε καλή τύχη. Οφείλουμε επίσης να συνεχίζουμε την δουλειά μας και τις καθημερινές δραστηριότητές μας όσο ο Μαντίμπα συνεχίζει να νοσηλεύεται», πρόσθεσε ο Ζούμα, χρησιμοποιώντας το όνομα που έχει δώσει στον Μαντέλα η φυλή του και χρησιμοποιούν οι περισσότεροι στη Νότια Αφρική για να αναφερθούν σε αυτόν.

«Η προεδρία δεν εκτίμησε τις φήμες που κυκλοφόρησαν για την υγεία του πρώην προέδρου Μαντέλα», πρόσθεσε ο Ζούμα, καθώς πληροφορίες έκαναν λόγο για ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του και άμεσο κίνδυνο να πεθάνει.

Η κατάσταση της υγείας του Μαντέλα επιδεινώθηκε το σαββατοκύριακο και χθες ένας συγγενής του που τον είχε επισκεφθεί είπε ότι η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά.

Πηγή: AMΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ