Κατηγόρησε την Μέρκελ για λαϊκισμό

Κατηγόρησε την Μέρκελ για λαϊκισμό

Για λαϊκισμό κατηγόρησε την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ο υπουργός Εργασίας του Λουξεμβούργου Νίκολας Σμιτ, αναφερόμενος στα σχέδια για την αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας στην Ευρώπη, ενώ ανέδειξε την αναπτυξιακή πολιτική ως την μοναδική λύση στο πρόβλημα.

Ο κ. Σμιτ, ο οποίος είναι παράλληλα πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναγνώρισε αγαθές προθέσεις στην κα Μέρκελ, η οποία την επόμενη Τετάρτη διοργανώνει στο Βερολίνο ένα συνέδριο για το θέμα, με προσκεκλημένους τους αρχηγούς κυβερνήσεων και τους υπουργούς Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν θεωρεί πως η πρωτοβουλία σχετίζεται με την προεκλογική εκστρατεία της. Εκφράζει ωστόσο αμφιβολίες για την χρησιμότητα ενός τέτοιου συνεδρίου μόλις πέντε ημέρες μετά την Σύνοδο Κορυφής, η οποία θα ασχοληθεί με το ίδιο θέμα, ενώ διακρίνει και τον κίνδυνο οι διαδοχικές συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο να δημιουργήσουν αυξημένες προσδοκίες, οι οποίες μπορεί στο μέλλον να μην επαληθευθούν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενισχύσει την ανάπτυξη και να εγκαταλείψει τη γραμμή της λιτότητας. Αν επαναφέρουμε την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας», εκτίμησε ο υπουργός του Λουξεμβούργου και προέβλεψε ότι το «έντονα προπαγανδιζόμενο» δυαδικό σύστημα εκπαίδευσης της Γερμανίας θα χρειαστεί πάνω από δέκα χρόνια για να αποδώσει. Είπε μάλιστα ότι θεωρεί «ψίχουλα» τα έξι δισ. ευρώ τα οποία θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

«Η μοναδική λύση είναι η ΕΕ να επενδύσει χρήματα για την ενίσχυση της οικονομίας. Η ΟΝΕ δεν μπορεί να μετεξελιχθεί σε ένωση λιτότητας», τόνισε ο κ. Σμιτ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ