Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 6 εκατ. χρηστών του Facebook

Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 6 εκατ. χρηστών του Facebook

 

Ένα σφάλμα στο αρχείο δεδομένων του Facebook είχε ως αποτέλεσμα να διαρρεύσουν προσωπικά δεδομένα περίπου έξι εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και αριθμοί τηλεφώνων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδειχθεί ότι τα στοιχεία που διέρρευσαν χρησιμοποιήθηκαν για κακόβουλους σκοπούς, δήλωσε το Facebook. Οι υπεύθυνοι τόνισαν, μάλιστα, πως υπήρξε αναστάτωση και αμηχανία εξαιτίας του ιού (bug) που εντοπίστηκε από προγραμματιστή εκτός της εταιρείας.

Η διαρροή των δεδομένων είχε άμεση σχέση με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το Facebook τις λίστες επαφών και διευθύνσεων που φορτώνονται στο δίκτυο. Ουσιαστικά ο ιός ανέλυε τα στοιχεία των ονομάτων και των στοιχείων επικοινωνίας και έκανε προτάσεις φιλίας, φέρνοντας σε επαφή τους ανθρώπους με όσους ήξεραν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι εκτέθηκαν εξαιτίας του σφάλματος. Το Facebook πάντως τόνισε ότι οι συνέπειες ήταν μικρές, επειδή οι περισσότερες πληροφορίες ήταν ήδη γνωστές και πιθανότατα είχαν ήδη κοινοποιηθεί σε ανθρώπους που ήξεραν τα θύματα.

 

Πηγή: telegraph.co.uk 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ