“Είμαι έντιμη, αλλά όχι αλάθητη”

“Είμαι έντιμη, αλλά όχι αλάθητη”

Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί, παρά το σχετικό αίτημα της Λέγκα και του κινήματος «Πέντε Αστέρων», έκανε γνωστή πριν λίγο η Ιταλογερμανίδα υπουργός Ισότητας Γιοζέφα Ίντεμ, η οποία, κατά τον Τύπο, ευθύνεται για φοροδιαφυγή.

Η κεντροαριστερή υπουργός, γερμανικής καταγωγής και πρώην πρωταθλήτρια του κανό, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, επί τέσσερα χρόνια δεν κατέβαλε φόρο ακινήτων. Ο σχετικός φόρος σχετίζεται με το γυμναστήριο που η Ίντεμ έχει αποκτήσει , έξω από την πόλη Ραβέννα, στην βόρειο Ιταλία.

Η υπουργός Ισότητας, όπως προκύπ��ει από δημοσιογραφικές έρευνες, δήλωσε το σχετικό ακίνητο ως πρώτη κατοικία, κάτι που της επέτρεψε να μην καταβάλει φόρο ιδιοκατοίκησης.

«Είμαι έντιμη αλλά όχι αλάθητη. Ζητώ συγγνώμη για καθυστερήσεις και παρατυπίες, θα τις διορθώσω, αλλά δεν παραιτούμαι», δήλωσε πριν λίγο η υπουργός της κυβέρνησης Λέττα, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι.

«Στην Γερμανία κανείς δεν θα αναγκαζόταν σε παραίτηση για ένα τέτοιου είδους πρόβλημα», υπογράμμισε η Ίντεμ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», επίσης, κατά την διάρκεια προηγούμενης θητείας της ως δημοτική σύμβουλος, η Ιταλογερμανίδα σαρανταεvvιάχρονη πρώην διεθνής πρωταθλήτρια, φέρεται, επίσης, να δημιούργησε εταιρεία, στην οποία απασχολείτο ως υπάλληλος.

Τα ένσημά της -όπως αναφέρεται στο άρθρο της εφημερίδας του Μιλάνου- κλήθηκε να καταβάλει, στην συνέχεια, η ιταλική δημόσια διοίκηση. Το ποσό στο οποίο γίνεται αναφορά προσεγγίζει τις οκτώ χιλιάδες ευρώ.

«Κέρδισα πάνω από τριάντα μετάλλια για την Ιταλία, πήρα μέρος σε οκτώ Ολυμπιάδες και απέκτησα δύο παιδιά. Μπήκα στην πολιτική με στόχο να στηρίξω τα δικαιώματα των γυναικών και τον αθλητισμό. Για τις φορολογικές μου υποχρεώσεις είχα ζητήσει την βοήθεια επαγγελματιών του τομέα, κι αν έγιναν λάθη, επαναλαμβάνω ότι θα διορθωθούν», ολοκλήρωσε η Γιοζέφα Ίντεμ.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ