Yahoo: Μέτρα ασφαλείας για τους χάκερς

Yahoo: Μέτρα ασφαλείας για τους χάκερς

Η Yahoo Inc προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες για το σχέδιό της να απενεργοποιήσει ανενεργούς λογαριασμούς. Ειδικοί φοβούνται πιθανή κλοπή των στοιχείων των χρηστών από χάκερς.

Η διαδικτυακή εταιρεία Yahoo Inc προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες ότι το σχέδιο «ανακύκλωσης» ανενεργών λογαριασμών θα μπορούσε να προκαλέσει την «κλοπή» στοιχείων των χρηστών από χάκερς. Η εταιρεία δήλωσε ότι μόλις το 7 τοις εκατό αυτών των λογαριασμών συνδέονται με πραγματικούς λογαριασμούς στο Yahoo.

Η διαδικτυακή εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ταυτότητες των χρηστών (username) σε λογαριασμούς που έχουν μείνει ανενεργοί για τουλάχιστον 12 μήνες θα απελευθερωθούν, έτσι ώστε άλλοι χρήστες να μπορούν να τις διεκδικήσουν. Η Yahoo προσπάθησε να υπερασπιστεί τα σχέδιά της παρά τις επικρίσεις που δέχτηκε ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και στην κλοπή των στοιχείων των χρηστών από χάκερς.

Η εταιρεία τόνισε, σε ανακοίνωσή της, ότι έχει θέσει ήδη σε εφαρμογή ποικίλα μέτρα ασφαλείας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος.

«Η πιθανότητα κλοπής των στοιχείων είναι κάτι που το γνωρίζουμε και έχουμε λάβει ποικίλα μέτρα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου», δήλωσε ο Ντύλαν Κέισι της Yahoo. «Έχουμε σκεφτεί τα πάντα διεξοδικά», είπε.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος οι χάκερς να κλέψουν τα στοιχεία των ανενεργών λογαριασμών. Εάν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Yahoo συνδέεται, για παράδειγμα, με ένα λογαριασμό στο Google, οι χάκερς θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ώστε να πάρουν τον έλεγχο του Google λογαριασμού.

«Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο είναι απολύτως αδύνατο να συμβεί; Όχι. Όμως έχουμε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουμε οποιοδήποτε κίνδυνο», είπε ο Κέισι.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, δεδομένου ότι η εταιρεία ανακοίνωσε τα εν λόγω σχέδιά της στις 12 Ιουνίου, οι χρήστες έχουν 30 ημέρες διορία ώστε να χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς τους προτού η εταιρεία κρίνει ότι έχουν παραμείνει ανενεργοί για μεγάλο χρονικό διάστημα και τους απενεργοποιήσει.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ