1.000.000 εκατομμυριούχοι στη Γερμανία

1.000.000 εκατομμυριούχοι στη Γερμανία

 

Η Γερμανία καταγράφει πλέον ένα εκατομμύριο εκατομμυριούχους, τόσους πολλούς όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

Ένα νούμερο ιδιαίτερα εντυπωσιακό, έστω και σε δολάρια, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της εταιρίας συμβούλων Capgemini. H Berliner Zeitung σημειώνει τις λεπτομέρειες:

«Το 2012 περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε αυτή τη χώρα είχαν περιουσία που ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο δολάρια, δηλαδή 749.600 ευρώ. Αλλά και σε όλον τον κόσμο ο αριθμός των εκατομμυριούχων ξεπέρασε για πρώτη φορά τα δώδεκα εκατομμύρια».

Που οφείλεται η απρόσμενη ευημερία; «Οι πλούσιοι τοποθετούν τα χρήματά τους σε μετοχές, σε κρατικά ομόλογα ή άλλες επενδύσεις με σταθερό επιτόκιο ή σε ακίνητα. Και στις τρεις περιπτώσεις η περασμένη χρονιά ήταν ευνοϊκή για τους επενδυτές».

Η εφημερίδα της Κολωνίας Kölner Stadtanzeiger σημειώνει ότι οι περισσότεροι Γερμανοί «έχουν κάνει συντηρητικές επενδύσεις, με πρωταρχικό στόχο να διαφυλάξουν την περιουσία τους (και όχι να έχουν υψηλές αποδόσεις). Σχεδόν το 30% της ιδιωτικής περιουσίας αποτελείται από μετρητά και τραπεζικές καταθέσεις».

Η εφημερίδα Die Welt αποκαλύπτει την «επενδυτική συνταγή» των γερμανών ομολογιούχων: 78% Ευρώπη, 9% Ασία, 8% Βόρεια Αμερική, 4% Μέση Ανατολή και Αφρική και μόνο 2% Λατινική Αμερική. Η εξέλιξη της ιδιωτικής περιουσίας των Γερμανών εξαρτάται λοιπόν από τις εξελίξεις στις περιφερειακές κεφαλαιαγορές» καταλήγει ο αναλυτής της Die Welt.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ