Παραιτήθηκε ο δήμαρχος του Μόντρεαλ

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος του Μόντρεαλ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο προσωρινός δήμαρχος του Μόντρεαλ Μάικλ Απλμπομ μετά τις κατηγορίες για διαφθορά που του απαγγέλθηκαν από την ομάδα καταπολέμησης της διαφθοράς της αστυνομίας της πόλης. Ο ίδιος δηλώνει αθώος.

«Το να είσαι δήμαρχος του Μόντρεαλ είναι ένα καθήκον που δεν μπορείς να ασκήσεις όταν πρέπει να απολογηθείς σε κατηγορίες αυτού του είδους», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, ο οποίος αντιμετωπίζει 14 κατηγορίες μεταξύ των οποίων για απάτη και σκευωρία.

“Ποτέ δεν πήρα δεκάρα από κανένα», είπε ο Απλμπομ ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το Νοέμβριο αφού παραιτήθηκε ο προκάτοχός του δήμαρχος Ζεράλντ Τραμπλέ για ανάμειξή του επίσης σε υπόθεση διαφθοράς.

Ο Μάικλ ‘Απλμπομ, ο πρώτος αγγλόφωνος δήμαρχος του Μόντρεαλ μετά από 100 χρόνια, είπε ότι θα προσπαθήσει να ανατρέψει όλες τις κατηγορίες εναντίον του σημειώνοντας ότι είναι ανυπόστατες.

Ο Απλμπομ συνελήφθη χτες με κατηγορίες για απάτη σε βάρος της κυβέρνησης, απιστία, σκευωρία και διαφθορά.

Οι κατηγορίες προέρχονται απο την εποχή που είχε διατελέσει δήμαρχος του δημοτικού διαμερίσματος Κοτ-ντε-Νεζ-Νοτρ-Νταμ-ντε-Γκρας (2006-2011) και αφορούν σε δύο έργα.

Δημοσιογραφικές φήμες θέλουν την ελληνορωσικής καταγωγής αντιδήμαρχο Ελεν Φωτόπουλος να θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του επόμενου μεταβατικού δημάρχου του Μοντρεάλ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ