Το Γαλλικό Πρακτορείο για την ΕΡΤ

Το Γαλλικό Πρακτορείο για την ΕΡΤ   

 

Το αιφνίδιο κλείσιμο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα με την επωνυμία ΕΡΤ, που προκαλεί την απομάκρυνση περίπου 2.700 εργαζόμενων σε αυτόν, εντάσσεται στο πλαίσιο δεσμεύσεων που η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει αναλάβει, δηλαδή να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, να μειώσει τον δημόσιο τομέα, υπογράμμισε στη σημερινή ομιλία του ο Έλληνας συντηρητικός πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετέδωσε το μεσημέρι σήμερα το Γαλλικό πρακτορείο, σε δύο αλλεπάλληλες ανταποκρίσεις του από την ελληνική πρωτεύουσα.

«Η κατάργηση δύο χιλιάδων θέσεων εργασίας μέχρι τέλους Ιουνίου στον δημόσιο τομέα συνυπογράφηκε από το σύνολο των τριών αρχηγών στον κυβερνητικό συνασπισμό» επισήμανε περαιτέρω ο κ. Σαμαράς δίνοντας την απάντησή του στους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που εναντιώθηκαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Από πού θα έπρεπε να καταργηθούν αυτές οι θέσεις εργασίας παρά από την αναξιοπρεπή ΕΡΤ (…) το ένα από τα οχυρά της αδιαφάνειας και των προνομίων διερωτήθηκε, στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, που κατηγόρησε ταυτοχρόνως για “υποκρισία” τους δύο κυβερνητικούς εταίρους μιλώντας σε προσυνεδριακή εκδήλωση της δικής του δεξιάς “Νέας Δημοκρατίας”.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν ζητήσει από τον κ. Σαμαρά να δώσει εντολή η ΕΡΤ να ξανανοίξει -αποδεχόμενα, πάντως, αμφότερα τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού ότι, συντρέχει “η ανάγκη της αναδιοργάνωσης” του εν λόγω (κρατικού) οργανισμού που θεωρείται», μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, «”φωλιά” πελατειακού συστήματος και δυσλειτουργιών.

Ανάμεσα στις δεσμεύσεις που η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει αναλάβει σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας της που συναποφασίζει με την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ (το ανώτατο κλιμάκιό επιθεωρητών της από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας επανέλαβε τον έλεγχο των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας) είναι, να μειώσει τον αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων και να καταργήσει, ή συγχωνεύσει, δημόσιους οργανισμούς.

Αντιδρώντας στην άσκηση πίεσης από την τρόικα, που έχει επανειλημμένως υπογραμμίσει φέτος ότι οι μεταρρυθμίσεις καθυστερούν, τον Μάρτιο η ελληνική κυβέρνηση ανέφερε ότι σε πρώτη φάση μέχρι τέλους Ιουνίου θα επιχειρήσει να απολύσει περίπου 2.000 δημόσιους υπάλληλους που έχουν κριθεί “επίορκοι”, ωστόσο τούτο δεν συνέβη».

«Κανένας δεν μας ζήτησε να κλείσει η ΕΡΤ, εμείς επιλέξαμε να το πράξουμε επειδή θα αποτελούσε μεγάλη αδικία το να μην αγγίζουμε όσους επωφελούνται προνομίων» τόνισε επίσης ο κ. Σαμαράς δίνοντας την απάντηση του ταυτοχρόνως στην αξιωματική αντιπολίτευση το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και στα συνδικάτα, που απο κοινού τον κατηγόρησαν ότι ενέδωσε στα «ντικτάτα» της τρόικας.

Αύριο, Δευτέρα, το απόγευμα είναι ήδη προγραμματισμένη συνάντηση των τριών αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) σε μια προσπάθεια άρσης του αδιέξοδου που έχει ανακύψει στο πλαίσιο της κυβερνητικής συνεργασίας. Η κυβέρνηση συνασπισμού σχηματίστηκε ακριβώς προ έτους, με φόντο μια σοβαρή κρίση στην πολιτική και στην οικονομία.

Την ώρα που για 6ο συνεχές 24ωρο γίνονται συγκεντρώσεις προκειμένου να ξανανοίξει η ΕΡΤ, στην Αθήνα, αλλά και στην επαρχία, υπάρχουν αναλυτές που διαβλέπουν μια νέα πολιτική κρίση στην Ελλάδα, που η οικονομία της διανύει το έκτο διαδοχικό έτος σε ύφεση.

Το δίλημμα δεν είναι να γίνουν, ή όχι, βουλετικές εκλογές (…) δεν θα ωθήσουμε την χώρα στην αστάθεια» επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς, «ρίχνοντας την μπάλα» στο γήπεδο των δύο κυβερνητικών εταίρων, αν θέλουν ή δεν θέλουν να συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το δίλημμα, πλέον, είναι να γνωρίζουμε εάν θα προχωρήσουμε, ή όχι, με τις μεταρρυθμίσεις, ποιος θα είναι εκείνος που θα αναλάβει την ευθύνη να τις υποστηρίξει, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να τις παρεμποδίσει» υπογράμμισε στην ίδια ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός και με αυτήν την επισήμανση έκλεισε η μεσημεριανή ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου πάνω στην ελληνική πολιτική επικαιρότητα.

 

Πηγή:ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ