Μέρκελ:Ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης η ΕΡΤ

Μέρκελ:Ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης η ΕΡΤ

 

Καμία παρέμβαση των εταίρων δεν έγινε για το κλείσιμο της ΕΡΤ, υποστηρίζει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», που επικαλούνται εκπρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, η καγκελάριος είναι πλήρως ενημερωμένη για τις εξελίξεις στην Αθήνα από τις συνήθεις διπλωματικές πηγές, αλλά δεν έχει άμεση ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Στην ερώτηση αν υπήρξε για το θέμα της ΕΡΤ τηλεφωνική επικοινωνία της Μέρκελ με τον Σαμαρά, η απάντηση του εκπροσώπου της Καγκελαρίου, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» ήταν: «Όχι τις τελευταίες ημέρες».

Η γερμανίδα Καγκελάριος θεωρεί ότι η απόφαση για την ΕΡΤ είναι αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. «Βεβαίως σχετίζεται με το πλαίσιο των συμφωνηθέντων για κατάργηση θέσεων στον δημόσιο τομέα, αλλά αυτό το μέτρο δεν συζητήθηκε με τη γερμανική κυβέρνηση και την τρόικα, αλλά ελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση», διευκρίνισε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ανήσυχος για τις εξελίξεις στην Αθήνα δήλωσε ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ. «Ναι» ήταν η καθαρή απάντησή του στην ερώτηση αν το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα συνιστά απειλή για τη δημοκρατία. 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ