Οι Γάλλοι για την ΕΡΤ

Οι Γάλλοι για την ΕΡΤ

 

Το κλείσιμο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης είναι ανάμεσα στις πρώτες ειδήσεις στον γαλλικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Με δήλωσή του στο ραδιόφωνο «France Info», ο Αλαίν Βινταλίς, εντεταλμένος υπουργός για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο, υποστήριξε ότι «πλήττεται η δημοκρατία με το απάνθρωπο κλείσιμο» της ΕΡΤ. «Ποτέ δεν ξέρεις», σημείωσε, «πότε θα έρθουν τα χειρότερα, όταν βλέπεις την υποβάθμιση μιας χώρας και την κατάρρευση των δημόσιων υπηρεσιών της» και κατέληξε: «Όταν αρχίζει να επηρεάζεται η πληροφόρηση, προφανώς επηρεάζεται και η δημοκρατία».

«Η Αθήνα σβήνει τη δημόσια τηλεόραση» ήταν ο τίτλος της «Λιμπερασιόν», στο δε άρθρο που υπογράφει η Μαρία Μαλαγαρδή, η ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτηρίζεται ως «θεατρική» που θυμίζει το 1967 επί εποχής δικτατορίας. Ταυτόχρονα, όμως, σημειώνεται ότι η ΕΡΤ είναι ένα «παχύδερμο που όλα του σχεδόν τα εισοδήματα, προέρχονται από τα τέλη των φορολογουμένων» και πως σε αυτό ακριβώς βασίσθηκε η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την απόφασή της.

Στο δημοσίευμα παρατίθεται δήλωση του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρας, που κάνει λόγο για «απαξίωση της Δημοκρατίας».

«Πρωτοφανές, ούτε και στη δικτατορία» ήταν ο τίτλος της «Μοντ» στη διαδικτυακή της έκδοση.

«Χωρίς προειδοποίηση κλείνει η δημόσια τηλεόραση, λόγω κακοδιαχείρισης» υπογράμμιζε η οικονομική «Λα Τριμπίν».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ